EPA/ Cyril Zingaro
Hašim Tači

Predsednik privremenih insitucija u Prištini Hašim Tači izjavio je danas da će se na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti fokusirati na potrebu održavanja interesa i pažnje SAD, ali i EU i njenih država članica na Kosovu, te mira i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu.

Ističući da se u Minhenu održava jedan je od vodećih svetskih foruma koji raspravlja o globalnim, ali i lokalnim bezbednosnim pitanjima, Tači poručuje da je veoma važno raditi na prevazilaženju pozicije u kojoj je odnos sa EU ugrožen zbog kašnjenja u donošenju odluke o viznoj liberalizaciji.

– Kosovu, kao i celom regionu zapadnog Balkana, potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU. Želim svima jasno da stavim do znanja da ne može postojati alternativno ili privremeno rešenje za region, od EU – rekao je Tači za Indeksonlajn, ističući da je trajno rešenje koje donosi mir, stabilnost, razvoj i prosperitet puno članstvo celokupnog Zapadnog Balkana u EU.

Dodao je da će se sastati sa zvaničnicima država i međunarodnih organizacija, uključujući američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, koji je i specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Prištine i Beograda.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here