EPA/Stephanie Lecocq
Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa šefovima bezbednosnih i pravnih institucija, direktorom policije Rašitom Kaljajem, glavnim državnim tužiocem Aleksandrom Ljumezijem i direktorom KIA Špendom Makhunijem, sa kojima je razgovarao o bezbednosnoj situaciji, dan pred održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, prenosi Ljajmi.

Tači je rekao da je Kosovo izgradilo tradiciju slobodnih i demokratskih izbora i dodao:

“Siguran sam da će i ovi izbori biti slobodni i demokratski”.

Kaljaj je informisao Tačija da je policija u pripravnosti,  u punoj koordinaciji sa drugim institucijama za obezbeđivanje pune bezbednosti na dan izbora, sa posebnom pažnjom na centre za glasanje.

Glavni tužilac Ljumezi je najavio da će tužioci biti u pripravnosti u svakom regionalnom centru, kao i da će se koordinirati sa svim institucijama da odmah reaguju, ukoliko se ukaže potreba, dok je direktor KIA Makhuni najavio da Agencija nastavlja da prati situaciju i procenjuje bezbednosne pretnje.

Rukovodioci institucija bezbednosti i pravde saopštili su da su osnovali Zajednički koordinacioni centar radi brže razmene informacija, koordinisanja delovanja i brzog reagovanja na bilo koju situaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here