Youtube/USEmbassy Ankara
Džefri Hovenijer

Novi američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer, kome je Senat potvrdio imenovanje, karijerni je diplomata, koji trenutno obavlja dužnost zamenika šefa misije pri ambasadi SAD u Turskoj.

Na Kosovu je ranije bio u službi Ujedinjenih nacija u vreme predsednika Baraka Obame, kada je sadašnji predsednik SAD Džozef Bajden bio potpredsednik.

Hovenijer je ranije bio diplomata i u Hrvatskoj, Grčkoj, Nemačkoj, Panami, Paragvaju i sedištu NATO u Briselu. Tečno govori hrvatski, grčki, španski i nemački.

U junu 2018. godine, bivši kosovski predsednik Hašim Tači odlikovao je Hovenijera ordenom tokom proslave 10 godina nezavisnosti.

– Vaša i američka podrška u svim našim političkim procesima trebalo bi da budu presudne za slobodu i nezavisnost Kosova – izjavio je tom prilikom Tači.

Hovenijer je tada, kako prenosi Reporteri, istakao da je američki stav da se Kosovu poveća stepen slobode i nezavisnosti.

– Uvek ću biti prijatelj Kosova – rekao je prilikom primanja ordena Hovenijer.

1 COMMENT

  1. Kakva slučajnost .!! ČUDNA STVAR Albanija nabavila najnoviji ,Radarski sistem na 3D varijanti prječnik 1.000 KM Bajden do kraja ove godine spremio veliku vojnu donaciju USA da donira vojnu pešadisku mašineriju raznih vozila i transportera za potrebe KBS a vojske ,Kosova pa čak i helihopere transportne srjedneg kalibra i vojne dronove za izvidženje terena da tu je (Kvaka),Merlin Olbrajt vračena u dužnost ministarstvu odbrane USA ,Džefri Hovenijer novi ambasador postavljen a instruktori vojske USA obučavaju KPS vojsku na terenu več 17 mjeseci i sad sve je ovo Slučajno.!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here