Tači i Veselji pred Specijalnim sudom u Hagu?

sputniknews.com, Vestionline
1
Tanjug
Hašim Tači

Prištinski mediji pišu, pozivajući se na međunarodne izvore, da će Specijalni sud za zločine takozvanu OVK uskoro pozvati na saslušanje i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsednika parlamenta Kadri Veseljija.

Publicista i vlasnik „Grupe Koha“, Flaka Suroi, u opširnoj analizi o aktuelnim događajima proteklih dana, piše, pozivajući se na nekoliko međunarodnih izvora, da bi Specijalni sud morao da pozove na saslušanje i Hašima Tačija i Kadri Veseljija.

Suroi kaže da bi, s obzirom na izveštaj Dika Martija, Specijalni sud morao da pozove ovu dvojicu političkih lidera Albanaca, jer se Tači u tom dokumentu pominje 26 puta, a Veselji sedam puta.

I politički analitičar Fadilj Ljepaja je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je pred njima samo jedna dilema – da li će se oni tamo pojaviti kao predstavnici institucija ili će prethodno, kao Ramuš Haradinaj, podneti ostavke na funkcije na kojima su.

– Međunarodni izvori kažu da će predsednik (Tači) i predsednik parlamenta (Veselji) uskoro biti pozvani u Hag – napisao je Ljepaja na svom profilu na Fejsbuku, a prenosi prištinska „Bota sot“.

– Da li je reč samo o želji tih međunarodnih izvora – ostaje da se vidi – piše Ljepaja i dodaje da, ako se to potvrdi, pred njima je – „moralna i pravna dilema: da li da se povuku sa funkcija ili da se tamo pojave kao najviši državni zvaničnici“.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here