Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je ponosan što je bio vojnik “Oslobodilačke vojske Kosova” od njenog osnivanja i da mu je najveća čast u životu što je nosio uniformu OVK i bio njen politički direktor.

Tači je na svom Fejsbuk nalogu napisao da ta uniforma i služenje u oslobodilačkoj borbi nije hendikep, već čast, privilegija i ponos u bilo kakvom sučeljavanju sa bilo kim.

„Nisam mislio, a kamoli verovao, da će doći dan kada će se član Skupštine Republike Kosovo zakleti da je aktuelni premijer Kosova pred Srbijom jači, jer nema krivični dosije OVK. Pitam dotičnu damu: koji zločin je počinila OVK?”

Tači je napisao da je OVK imala samo jednu misiju – proterivanje Srbije sa Kosova.

„OVK je ostvarila san stanovnika Kosova. Dobili smo slobodu, nezavisnost i suverenitet. Čuli smo takve etikete o OVK, najvećem nacionalnom projektu, samo u Beogradu i Moskvi. Ponavljam, ponosan sam što sam bio član OVK i njen politički direktor. Imamo sreću da smo ubedili najmoćniji vojni savez na svetu, NATO, da nam pomogne i zajedno oslobodimo našu zemlju. Oslobodioci Kosova su svi građani Kosova“, naveo je Tači.

Jam krenar që kam qenë ushtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës që nga themelimi i saj. Ka qenë nderi më i madh në jetën…

Gepostet von Hashim Thaçi am Samstag, 15. Februar 2020

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here