EPA/ Cyril Zingaro
Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je, nakon vesti da je Specijalni sud pozvao bivšeg člana OVK i lidera DPK Kadrija Veseljija na saslušanje, da nema suda, tendencije ili izmišljotine koji mogu da ugroze Veseljija i njegovu borbu za oslobođenje.

„Sudbinu dugogodišnjeg zatočeništva i vladavine nad narodom Kosova od strane Srbije zauvek je promenila OVK i angažman mladića i žena koji su se pridružili OVK u borbi za slobodu i nezavisnost“, napisao je Tači na Fejsbuk profilu.

„Naša borba za slobodu je najčistiji, najpravedniji i najplemenitiji cilj koji narod u svojoj istoriji može da ima“, istakao je kosovski predsednik.

„Imao sam veliku čast da kontinuirano putujem sa Kadrijem ka slobodi Kosova i od početka i na svakom koraku sam se osećao ponosnim na njegov neumorni rad i posvećenost u poslednje tri decenije. Nema sumnje da su Veselji, kao i desetine bivših boraca OVK, koje je već pozvao Specijalni sud, imali najviši patriotski, politički i vojni moral“, napisao je Tači.

„Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji bi mogao da umanji čisti rat OVK. Suočavanje sa tim zahtevima trajno će zapečatiti dostojanstvo OVK i trajno diskreditovati i poništiti štetne izmišljotine. Ne postoji sud, ni domaći ni međunarodni, koji može ispisati istoriju i izjednačiti žrtvu sa agresorom“, zaključio je Tači.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime