EPA/ VALDRIN XHEMAJ
Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da neće biti razmene teritorija, već samo, kako je naveo, istorijskog unapređenja bez narušavanja teritorijalnog integriteta Kosova i dodao da će na kraju i Srbija priznati Kosovo, prenosi Kljan Kosova.

– Srbija će Kosovo priznati kao nezavisnu i suverenu državu, poštujući trenutni teritorijalni integritet Republike Kosovo – rekao je Tači.

Naglasio je da je optimista “da će se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripojiti Kosovu bez zadiranja u teritoriju, jer je to istorijsko pravo i ovo bi bilo samo istorijsko unapređenje”.

– Ništa nas ne košta da ovo pitanje iznesemo, pokrenućemo ga bez ustručavanja i bez straha – poručio je Tači.

Na pitanje da li je moguća razmena teritorija, Tači je odgovorio da “neće biti trgovine, neće biti ni razmene.”

– Moja ideja je bila da napravim korekciju da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje teritoriji Republike Kosovo, jer Srbija nema interesovanje za te građane – zaključio je Hašim Tači.

 

7 COMMENTS

  1. Титов шок капетан лупио песницом у сто, Србима клецају колена и све нам је јасно.

  2. amerika je pred gradjanskim ratom, eu u krizi svake vrste klatno istorije se pomera na našu stranu, bolje im je da ubrzano uče srpski

  3. Sve je u redu i sve razumem, samo jedno nemogu da razumem političku suštinsku igru o Kosovu.
    Pitanje: Koje Tači i da li je više politički obrazovaniji od naših političara. Koliko znam da smo u Srbiji školovali političare ili je to samo bio Fakultet za komunističke političare da ubijaju Srbi Srbe?
    Drugo mi je nejasno da svuda redom i u EU i u SAD su jaki albanski lobisti i njihova reč se svuda više ceni i priznaje i ne samo to već bilo gde u EU da traže nešto oni se uvažavaju a naš i zahtevi se ne uvažavaju.
    I kraj mog pisanja ja lično vidim nešto drugo! Vidim da Srbiju ne želi EU i tačka. Zašto se ne okrenemo EVRO-AZIJI? Tu imamo više koristi od propale dimi duz Evropske Unije. Sve što je rekao Predsednik Francuske Emanuel Makron u Beogradu piši propalo.I što se kaže ćao ćao čobančine nema ništa od EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here