EPA/Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da pitanje dijaloga sa Srbijom ne bi trebalo da bude takmičenje unutar političkog spektra, već da bi trebalo da postoji jedinstvo, piše Ljajmi i dodaje da je Tači izjavio da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom, jer on ne priznaje nezavisnost Kosova.

– Nadam se koordinaciji sa Hotijem kao premijerom. Ispuniću svoju ustavnu i zakonsku ulogu, nije mi do sastanaka sa srpskim liderima. Dao sam do znanja da neću ići na razgovor u Brisel, zato što je Lajčak dao do znanja da ne priznaje Kosovo i neću razgovarati tamo gde je reč o dijalogu između Prištine i Beograda – rekao je Tači.

On je dodao da je Mogerini dala do znanja da je Kosovo nezavisna država i nije im se obraćala sa Priština.

– Lično sam rekao Lajčaku, uradićete dobar posao samo ako priznate Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, Kosovo prvo mora da dobije liberalizaciju viza, kako bi se vratilo poverenje u evropske institucije – dodao je Tači.

On je rekao i da Kurti treba da podnese izveštaj novom premijeru o onome o čemu je razgovarao tokom ova tri meseca sa Lajčakom i Boreljom.

Tači je rekao i da neće nastaviti drugi mandat na mestu predsednika Kosova.

– Nemam dogovor ni sa kim, ni sa Isom Mustafom ni za jednu funkciju. Rekao sam da ću mandat završiti u februaru. Neću više biti predsednik – poručio je Tači.

4 COMMENTS

  1. Па ни Србија не признаје Косово, али је званично разговарао са српским Председником. Лајчак спроводи званичну политику ЕУ, где је добио подршку свих чланица, а ЕУ као таква никада није признала Косово* као независну државу (а како ствари стоје никада и неће). Да је Косово* независно, зашто би онда тражило признање, а Србија само треба да остане доследна и непоколебљива, јер време ради за њу!

  2. DA LI CE ISTINE ZA OVOGOA KRIMINALCA BITI ZA ZLODELA PREMA NEDUZNIM CIVILIMA NA KOSOVU U SRPSKOJ ZEMLJI

  3. Vreme ce doneti svoje !! Jeste i ostajete samo jedna teritirija ,na kojoj zive necivilizovani pecinski ljudi !!

  4. Човек је у праву што не разговара са сваким. Да сам ја на његовом месту ја бих се на првом месту наљутио на Србе и бесан спаковао кофере и иселио се у Албанију. Кад Срби нису у стању да га сами спакују и на пакет ставе праву адресу дестинације.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here