EPA/Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da će u dijalog biti uključen u skladu sa ustavnim ovlašćenjima i da će biti za stolom tamo gde politički proces vode SAD, dok će dijalog koji će se voditi pod pokroviteljstvom EU prepustiti vladi.

Tači je gostujući na TV Kljan Kosova pozvao izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da promeni stav o Kosovu i dodao da ne veruje da će Lajčak doneti obostrano priznanje, dok je izrazio poverenje u SAD, prenosi Kosovo onlajn.

– Lajčak treba da zna da na Kosovo dolazi u nezavisnu i suverenu zemlju, a ne u zemlju sa Rezolucijom 1224 – rekao je Tači.

On je dodao da Priština mora blisko da sarađuje sa SAD i EU i da je njeno jedino odredište EU, ali je ocenio da Unija mora biti korektna prema Kosovu.

Tači je rekao da će u procesu koji će voditi EU dati mogućnost vladi da zastupa kosovske interese i radi na sprovođenju do sada postignutih sporazuma.

Tači je rekao da će pogledati predlog EU i na osnovu toga zauzeti stav.

Govoreći o mogućem sastanku sa Lajčakom u Prištini, on je rekao da nikoga ne odbija, ali da će analizirati da li će susret uroditi plodom ili će biti gubljenje vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here