EPA/Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

“Odluka EU o odlaganju članstva zemalja Zapadnog Balkana nije rešenje već mogući povod za nove nerede u regionu”, izjavio je Hašim Tači, prenosi Gazeta Ekspres.

Kosovski predsednik je rekao da je sadašnja situacija previše komplikovana i opasna, i pozvao EU da bude hrabrija i veći vizionar kao i pouzdan parner za Zapadni Balkan.

– Strategija za proširenje Evropske unije sa zemljama Zapadnog Balkana stvorila je uverenje da EU daje odlučujući zamah Kosovu i zemljama Zapadnog Balkana da se integrišu u evropsku porodicu, ali su nas poslednji događaji u tome demantovali – rekao je Tači.

On je ukazao da se neke zemlje Zapadnog Balkana suočavaju sa nazadovanjem demokratije i porastom populizma i nacionalizma.

– Balkan je postao geopolitičko bojno polje. U tim okolnostima odlaganje projekata proširenja EU sa državama Zapadnog Balkana, nije opcija, nije rešenje, nije put. U stvarnosti, ta opcija je poziv za nove nerede na Zapadnom Balkanu – rekao je Tači, a prenosi Kosovo online.

2 COMMENTS

  1. DA LI CE IKADA OPASNA SITUACUJA DOCI ZLIKOVCU BANDITU I KRIMINALCU ZA ZLODELA PREMA SRBIMA A I ROMOMIMA KOJI JE OVAJ ZLIKOVAC POCINIO ZEDNOM I ZAUVEK BITI IZA RESETAKA

  2. Pravda je dosao zlikovci banditi i kriminalci smogi maknuli s nase domovine sada zivimo slobodno radimo i gradimo vi nemate Argumente za ovo sto lupetate mismo zivi svedoci zasto svet vas raketirao zasto neje nas nego vas jer vi ste pocinili genocid i teror!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here