Tači ujedinio Srbe sa Kosova

0

Zadovoljan preokretom u korist Srba: Slobodan Petrović
 

Na iznenađenje samo onih koji ne prate pažljivo dešavanja unutar srpske zajednice na KiM, dva "ljuta suparnika" na proteklim lokalnim izborima, čiji su se pojedini predstavnici međusobno optuživali čak i za fizičke napade, spremni su na pregovore o koaliciji.

Slobodan Petrović, lider SLS-a, kaže za "Vesti" da još nije postignut konačan dogovor, ali da je "važno da postoji volja i sa jedne i sa druge strane da se nađemo na zajedničkoj listi".

– Jako sam zadovoljan što sve ide u tom pravcu. Svaki dan smo u kontaktu na lokalu, a u nekim opštinama delimo zajedno odgovornost. Građanska inicijativa Srpska je na poslednjim lokalnim izborima dobila najveću podršku unutar srpske zajednice, a SLS je najveća i najorganizovanija stranka.

Sada je potrebno da se stranački interesi stave na stranu, moramo biti jedinstveni kako bi se naši zahtevi ozbiljnije tretirali – ističe Petrović.

Na pitanje kako će posle brojnih varnica koje su sevale pre šest meseci, glasačima objasniti takvu koaliciju, Petrović ne odgovara direktno već konstatuje da politički konsenzus nije postignut odjednom.

 

Opšti interes iznad partijskih

Vladeta Kostić, predsednik Građanske inicijative Srpska, koga smo pitali da li je njegova partija spremna na koaliciju sa Samostalnom liberalnom strankom, za "Vesti" je diplomatski dva puta ponovio:
– Otvoreni smo za razgovore sa svima onima koji su spremni da stave opšte interese iznad partijskih – kazao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here