Tanjug
Hašim Tači

Predsednik Кosova Hašim Tači rekao je da bi Zajednica srpskih opština trebala da bude u skladu sa ustavnim odlukama iz 2013. godine i da je svako ponovno otvaranje tog pitanja u Briselu “korak unazad” za Kosovo.

Prema njegovim rečima uzajamno priznanje moguće je samo u Beloj kući.

– Verujem da ako se u Vašingtonu postigla ekonomska normalizacija, uzajamno priznanje se može postići samo u Beloj kući. Bilo koja agenda, bilo da se radi o udruživanju, bilo o imovini ili drugim pitanjima, o kojima se raspravljalo dva ili tri puta, za mene je to korak unazad za Кosovo – kazao je on.

– Agenda je Srbije da proces vodi ka potpunom rasulu i tendenciji slabljenja drzave Kosovo. O Zajednici se diskutovalo i trebalo bi da bude u skladu sa sporazumom iz 2013, ali i ceo mandat i pravo misljenja koje je dao Ustavni sud. Ponovo otvaranje pitanja ZSO u Briselu posle jedne decenije je udarac za državu Kosovo i ugrožavanje suvereniteta. A sa opasnošću od formiranja Republike Srpske na Kosovu. Parlament Kosova mora biti veoma oprezan i to pravo niko nema, niti da pregovara, a kamoli da se postigne neki novi sporazum o Zajednici. Sastanak u četvrtak je opasan po državu Kosovo i agenda je Srbije.

– Budućnost Кosova je u NATO i EU – dodao je.

– Кoraci koje je preduzela Srbija u skladu su sa njihovim orijentacijama – rekao je Tači.

Naveo je da je priznanje Кosova od strane Izraela od strateške važnosti za mir u svetu i istakao da Кosovo ima mnogo toga da nauči iz iskustva Izraela.

Naglasio je da će se raditi na finalizaciji sporazuma koji je formalizovan u Vašingtonu.

1 COMMENT

  1. ZSO mora da se formira do je dogovoreno Briselskim sporszumom 2013 i 2015god.Evo 7 god vi odugovlacite odbacujete da sprovedete u delo i to samo jedan sporszum ste imali i taj ga niste sproveli.Vi tvrdite da nevtreba da se formiraZSO a vi i Mustafa ste potpisnici.Sada nema nazad moracete da sprovedete u delo i to sa izvrsnim ovlascenjima vi bolje znate sta ste potpisali.Brisel i Amerika trazice da vi to zavrsite.Srbija je ispunila sve svoje sporazume.Sto de tice Ustavnog suda nema to veze on je dao svoje misljenje ali medjunarodni sporazum je jaci od Kosovskih institucija.

  2. a i u skladu medjinarodog teritorijalong integriteta drzave i svaki drzavljanin koji u sumama i organozovanim kriminalom narusava zakon teritorijalnoga integriteta zemlje i ti si taj koji u sumama prokleitje bio se sakrio naredjivao i sve do konacnoga unistenja srpske policije a i vojske tadasnje SFRJ a SRJ i u srbiji na kosovu a i u metohiji a i naredjivao kidnapovanje silovanje srba i roma koji su bili lojalni srbiji a 1999 godine si izasao iz sume proketije i naredjivao maltetiranje srba sikaniranje roma pod jednim recju nealbanca i po dolasku mirovnjaka u srpskoj zemlji i to pod vasim albanskim lazima gde ste se vi albanci zalili zapadu od 70 godina pa sve do 98 gde ste rekli da vas srbija matetitra pa cak ste se izmedju sebe ubijali lazni albasnki siptarski azilnati koji lazu zapdnjake i ovi ih veruju i bombarduju tadasnju SRJ lazima pod komanodom amerike i zapadnih sila stvarno ste pametni bili pod tudjim ledjima koja vas albance podrzava ameri i ostale sile izbegli ste iz vase albanije gladni bosi a srbija vas dostojanstveno primila i imali ste svu vlast u srpskoj zemlji na kosovu od osnovne skole sve do univerziteta i imali ste najvise vlasti na kosovu jednom recju pod vasim rukama je sva vlast bila koja nijedna manjina u citavoj zemaljskoj kugli nije imala imate mirovnjake na kosovu koje vas cuvaju ko bajagi i pravite se pametni i ti koji si izasao iz sume i kazes o nekim srpskim opstinama zajednicama na kosovu u srpskoj zemlji bas ste pametni i lukavi da le ce ikada biti istine da ste vi proterivali preko 300 000 nealbanskoga zivlja iz srpske zemlje koji su vekovima ziveli unistavali srpske zemlje unistavali srpske grobove paljivali unistili sve gde ste stigli pre 21 godinu sigurno amerima a i ostalima zapadnim silama je sada u njihovim glavama je ah sta mi uradili srbima i ostalima na kosovu podrzavali albanske siptarske bandite i kriminalce na kosovu oni znaju ovu istinu ali nece priznati a ovaj kriminalac koji se pravi pametan i neki predcednik neke lazne drzave u srpskoj zemlji i kaze i laze po neki zakon o nekim srpskim opstinama o nekim zajednicama u srpskoj zemlji a i on zna ameri znaju da lagali lazu a i znaju da ovaj kriminalc za zlodela treba ga strpati i ogdovarati ove ce istine biti kad tad

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here