Tačija u Crnoj Gori čuvaju kao Klintona

0

Fonet/AP
Opša mobilizacija zbog dolaska Hašima Tačija
 

Na internet stranici Vlade još nema zvanične najave posete kosovskog zvaničnika, niti programa njegovog boravka u Crnoj Gori.

Pretpostavlja se da je bezbednost razlog za to, jer je Tačijev dolazak u Crnu Goru dočekan osudom Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, udruženja raseljenih sa Kosova i prosrpske opozicije, a zbog njegove posete je zakazan i protest.

Mediji su ranije objavili da je zbog bezbednosti otkazano Tačijevo predavanje u Podgorici o NATO.

Tači bi, po navodima medija, u Crnu Goru trebalo da doputuje danas.

Tokom boravka sastaće se s domaćinom – ministrom inostranih poslova Crne Gore Igorom Lukšićem, s predsednicima države – Filipom Vujanovićem, Skupstine – Rankom Krivokapićem i Vlade – Milom Đukanovićem, a sutra, u petak, trebalo bi da poseti Ulcinj i ragzovara sa rukovodstvom te opštine.

Crnogorska policija je preduzela sve kako bi boravak kosovskog premijera i zakazani protest protekli bez incidenta, prenose podgoričke "Vijesti".

Patrola posebne jedinice policije od juče čuva Ambasadu Kosova u Podgorici, a Tači će biti pod merama zaštite koje su 2011. godine pripremljene za posetu tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, rečeno je podgoričkom dnevniku u policiji.

Skup Saveza udruženja raseljenih s Kosova, Udruženja Crnogoraca Crnogoraca Metohije i Uduženje porodica nestalih i kidnapovanih "Božur" zakazan je za sutra u podne kod državne Vile "Gorica", gde se domaći zvaničnici zvanično sastaju sa stranim gostima.

Pre protesta mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije će u obližnoj crkvi Svetog đorđa u Podgorici služiti moleban za kosmetske žrtve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here