Fudbaler Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić novom sjajnom partijom za svoj klub ponovo je oduševio evropsku javnost.

 

Kapiten amsterdamskog tima je zabeležio novu asistenciju u pobedi nad Valensijom u gostima (0:3) kada je na fenomenalan način uposlio Donija van de Beka za konačan rezultat u 67. minutu.

Srpski vezista je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, leđima okrenut golu, a onda iz okreta proigrao Van de Beka kome je ostalo da uradi lakši deo posla.

Ovo je bila šesta asistencija Tadića u ovom takmičenju od početka prošle sezone i ne postoji ni jedan drugi igrač koji ima više, a jedino je Rijad Marez na istoj koti u ovom trenutku.

Ipak, samo je Dušan Tadić na vrhu liste po broju kreiranih prilika za svoje saigrače. Čak 43 šanse je stvorio za svoje saigrače od početka prošle sezone, a iza njega je Toni Kros sa 38, pa Lionel Mesi sa 33.

Tadić je u Evropi ove sezone, računajući i kvalfikacije, odigrao pet utakmica postigavši tri gola i upisavši jednu asistenciju.

Ajaks ima šest bodova u Grupi H Lige šampiona i vodi ispred Čelsija i Valensije, koji su skupili po tri, dok Lil nema nijedan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here