U 18. kolu holandski šampion u Amsterdamu preslišao Den Hag sa 6:1.

Ajaks na raspust do 19. januara ide kao vodeći na tabeli, s tri boda prednosti u odnosu na AZ Alkmar, a zahvaljujući i porazu svog prvog pratioca s 3:0 protiv Sparte u Roterdamu. U ubedljivoj pobedi na meču s Den Hagom, koji će se grčevito boriti za opstanak, bilo je šest različitih strelaca, a kapiten Dušan Tadić mrežu je zatresao za 5:0 u 48. minutu. Lopta mu je, kad ju je primio, malo pobegla, taman da je špicem neodbranjivo pošalje u golmanov gornji desni ugao. Gosti su počasni pogodak dali iz penala u poslednjim trenucima utakmice.

Strelac za Ajaksovih 4:0 u 39. minutu bio je Rajan Gravenberh. Tako je sa 17 godina i 220 dana ušao na deveto mesto među deset najmlađih strelaca amsterdamskog velikana u holandskoj ligi (deseti je Nvanko Kanu sa 17-238, a najmlađi Klarens Sedorf sa 16-361).

Ajaks je tako stavio tačku na 2019. u kojoj je posle pet godina u svoje vitrine vratio šampionsku titulu, a posle 17 i duplu krunu, dok su ga u Ligi šampiona sekunde delile od finala. Bila je to i najefikasnija godina jednog kluba u istoriji holandskog fudbala (163 gola), a prednjačio je Tadić (30).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here