Srpski fudbaler Dušan Tadić govorio je za zvanični sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Tadić se, između ostalog, prisetio Svetskog prvenstva 2018, koji su Orlovi završili u grupnoj fazi.

– Bio nam je san da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Bili smo presrećni što smo uspeli u tome, jer je to bilo veliko dostignuće za Srbiju, nešto što je država čekala osam godina. Bili smo pomalo razočarani što nismo prošli u sledeću rundu. Znali smo da smo u jakoj grupi, ali mislim da smo mogli i bolje – rekao je Tadić.

Šta za njega znači Svetsko prvenstvo?

– To mi je san iz detinjstva, kao i većini igrača. Kad sam kao dete gledao mečeve. zamišljao sam i ja da jednog dana igram. Zinedin Zidan je moj heroj, voleo sam da ga gledam. Ronaldo je bio fenomenalan igrač, uticao je na mene, kao i Ronaldinjo. Njih trojicu najviše volim.

Šta misli o kvalifikacionoj grupi Srbije za naredni Mundijal. U njoj su Portugal, Republika Irska, Luksemburg i Azerbejdžan.

– Tesna je grupa, samo jedan tim ide dalje. Portugal je sjajna ekipa, najteži protivnik. Nedavno smo igrali protiv Irske i znamo da su solidan tim. Luksemburg i Azerbejdžan imaju takođe određeni kvalitet. Moraćemo da damo sve od sebe, da budemo u najboljem izdanju kako bismo postigli cilj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here