Tadić: Kosovo nikada neće biti članica UN-a

0

"Sama ta činjenica jasno govori da bez Srbije ne može da se reši problem budućeg statusa Kosova i Metohije. Strategija da se Srbija stavi pred svršen čin planom ubrzanog priznavanja nezavisnosti Kosova ne daje rezultate, niti će ih dati", rekao je Tadić u intervjuu za magazin "Odbrana", povodom Dana Vojske Srbije.

Kosovo neće biti članica UN-a: Boris Tadić

Tadić je rekao da je Srbija iz tih razloga pitanje Kosova postavila pred Generalnom skupštinom UN i Međunarodnim sudom pravde i zaključio da rešenje tog pitanja mora biti konstruktivno, mirotvorno, održivo i obostrano prihvatljivo.

 

Predsednik Srbije rekao je da je donošenje rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije moralna obaveza Srbije prema, kako je naveo, strašnom zločinu koji je u svetskim razmerama postao simbol zla na prostoru bivše SFRJ.

 

"Kada to učinimo, s pravom ćemo moći da očekujemo da će isti princip važiti i za druge države i narode čiji su pripadnici izvršili zločine prema Srbima. Doći će i to pitanje na dnevni red", rekao je Tadić.

U 2011. potpuna profesionalizacija: Vojska Srbije

On je izrazio uverenje da će Vojska Srbije u 2011. godini biti u potpunosti profesionalizovana.

 

Tadić je ocenio da je razmeđe 2010. i 2011. godine vreme za ostvarivanje ključnih ciljeva reforme poput donošenja svih strategijskih dokumenata, profesionalizacije i uspostavljanja uslova za veće učešće vojske u mirovnim misijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here