Tadić: Nikad nismo imali bolji ambijent, idemo dalje!

0
EPA/Ali Haider
Dušan Tadić

Kapiten umiruje naciju, jasnom porukom – reprezentacija Srbije nikad nije imala bolji ambijent. Ponovio je bezbroj puta Dušan Tadić da unutar srpskog tima vladaju hemija i harmonija. Pogotovo pred utakmicu odluke u grupnoj fazi Mundijala u Kataru.

Spreman da se suoči sa svakim pitanjem, Dušan Tadić, umirujućim tonom najavio je i pobedu u odsudnom meču na stadionu “974”.

– Pre četiri godine, takođe pred meč sa Švajcarskom, osećao se veliki pritisak. Fokusiraćemo se na fudbal i pokazati da smo bolji. Svaka utakmica, pogotovo koja vodi u narednu fazu, nosi pritisak. Njihovi i naši igrači navikli su na takvu pripremu, u klubovima i reprezentaciji. Ko će bolje da podnese, istovremeno i odigra bolje osvojiće tri boda. Najbitniji je teren – najavio je Dušan Tadić.

Posle remija sa Kamerunom, srpski tim nije mentalno pao. Naprotiv!

– Samopuzdanje nam daje godinu dana rada sa selektorom. Igrali smo dobar fudbal, pobeđivali.. Nema razloga da ne ponovimo isti scenario. Odličan je ambijent u timu, veliko zajedništvo, igramo dobro i očeličenog samopouzdanja ulazimo u ključan meč sa Švajcarskom. Nije najprijatnije kad se posle 3:1 osvoji samo bod, ali… – rekao je Tadić.

Adrenalin u timske redove vratio je trijumf Brazila nad Švajcarskom (1:0).

– Otišao sam u sobu, zatvorio se, gledao utakmicu i osluškivao eho navijača, sa obližnjeg stadiona… Čuo sam par sekundi ranije huk i čekao epilog nošen mišlju: “Samo da nije Švajcarska postigla gol”. VAR je prekinuo slavlje, ali usledila je potom velika radost. Sve sad zavisi od nas. Godinama sam u reprezentaciji, nikad nije bio bolji ambijent, potrebno je da se držimo zajedno i nastavimo uzdignute glave – istakao je kapiten “orlova”.

Smatra Tadić da ima mnogo prostora za napade i u formaciji sa dvojicom napadača.

– U prvoj utakmici kreirali smo mnogo stvari iz veznog reda. Bitna je bolja komunikacija između igrača, da bolje pričamo između i olakšamo posao drugima… Ne bih se složio da nismo mnogo pokazali, pogotovo protiv Kameruna, postigli smo tri gola, stvorili veliki broj prilika. Uveren sam, na tom meču bilo je dosta dobrih stvari. Formacija, kao sa dvojicom napadača, opasna je za protivnika. Zavisi sve od utakmice i postavke protivničkog tima…

U zaključku – poštovanje Švajcarcima i korak napred, ka osmini finala

– Identitet i timski duh, osnova su igre Švajcarske. Koliko sam video, dobro se brane i znaju šta da rade. Kao tim su odlični, mislim da je to najveći kvalitet Švajcaraca. Opet, moram da se vratim na Srbiju i činjenicu da samo odlučujemo. Ne smemo to da propustimo – zaključio je Dušan Tadić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here