Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbalska reprezentacija Portugalije

Plasman Srbije na Svetsko prvenstvo, i pobeda nad Portugalijom, jedna od glavnih tena u svetu fudbala, pa je tako kapitena Orlova Dušana Tadića dao veliki intervju za tamošnji “De Telegraf”.

Tadić je prokomentarisao odličnu igru Srbije, kao i gol i asistenciju koju je postigao u meču sa Portugalijom.

– To je moja dužnost kao igrača i kapitena. Da budem tu kada je potrebno. Pobeđivali smo neke velike reprezentacije i ranije. Ali pobediti tako veliku fudbalsku zemlju kao što je Portugal, na njenom terenu, u direktnom okršaju za plasman na Mundijal je ogromno dostignuće – rekao je Tadić.

Impresionirala je Holanđane i vest o premijama koje su prosleđene u humanitarne svrhe.

– Nisam to samo ja već i ostali igrači. Dobili smo premiju za plasman u Katar i veliki deo predsednikove nagrade smo dali u humanitarne svrhe.

Holanđane je zanimalo i mišljenje Dušana Tadića o mogućem duelu dve selekcije na Svetskom prvenstvu.

– Iskreno, bilo bi mu čudno. Volim Holandiju i želeo bih da jednog dana igram protiv vaše reprezentacije jer nisam nikad do sada. Ali ne baš da dođemo u situaciju da moramo da eliminišemo jedni druge… Neka bude u finalu ako mora! Imam mnogo prijatelja koji igraju za Holandiju, pa preferiram da pobedimo neku drugu veliku reprezentaciju u Kataru. Veoma sam srećan zbog Holandije i mojih prijatelja Rajana Gravenberha, Dejlija Blinda, Davija Klasena, Devina Remsha i mojih ostalih holandskih saigrača. Holandija pripada Svetskom prvenstvu. Baš kao i Srbija.

Tadić je govorio i o tome, koliko tim Srbije može daleko na Mundijalu.

– Moramo. Prvo, hajde da prođemo grupu na Mundijalu. A onda je sve moguće. Selektor Dragan Stojković nas je naterao da verujemo da Srbija može pobediti svakoga. Sa tim stavom smo i eliminisali Portugalce. Osećaj je sjajan i nadam se da je to samo početak. Selektor Stojković obožava holandski fudbal i njegovu filozofiju. Zato i zahteva od nas da igramo ofanzivan, atraktivan i kreativan fudbal. Da budemo dominantni na lopti. I to savršeno odgovara ovoj grupi igrača – poručuje kapiten Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here