Fudbaleri Mančester junajteda su rezultatom 1:1 remizirali sa Milanom, a rezultatom 3:0 je Ajaks bio bolji od Jang Bojsa u osmini finala Lige Evrope. 

Mančester junajted je odigrao nerešeno protiv Milana, dok su Viljareal i Ajaks sa 2:0, odnosno 3:0 srušili Dinamo Kijev i Jang Bojs, a bodove su podelili Slavija i Rendžers.

Ajaks, čiji je kapiten reprezentativac Srbije Dušan Tadić, dočekao Jang Bojs u Amsterdamu i bez većih problema ostvario pobedu od 3:0.

Jedan od strelaca za Ajaks u toj pobedi je bio upravo srpski reprezentativac Dušan Tadić, uz sjajnu igru tokom svih 90 minuta.

Ajaks je do vođstva došao tek u 62. minutu, kada je strelac bio Davi Klasen, a srpski reprezentativac je potvrdio pobedu u prvom meču dvadeset minuta kasnije.

Mogao je Tadić do još jednog gola, ali je Lustenberger loptu sklonio sa gol linije u 86. minutu.

Za konačnih 3:0 se postarao Broubi u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je lako rešio 1 na 1 situaciju sa golmanom Jang Bojsa.

 

Mančester junajted i Milan su bili verovatno i glavni meč ove osmine finala Lige Evrope, a, po svemu sudeć, posle remija od 1:1, dva tima očekuje neizvestan revanš.

Posle prvih 45 minuta nije bilo mnogo uzbudljivosti. Igralo se manje-više oprezno, a Milanu je čak poništen i jedan gol, dok je na drugoj strani ogromnu šansu propustio Megvajer.

On je bio odlično postavljen nakon kornera i sa druge stative pokušao da loptu samo sprovede u mrežu, ali je zahvatio cevanicom i promašio neverovatnu priliku za svoj tim u samom finišu prvog dela susreta.

Mogao je Junajted već tad da ima prednost, ali se na to čekalo sve do 50. minuta. Solskjerovi izabranici su bili znatno agresivniji u nastavku i u tom 50. minutu preko Dijala koji dobija asistenciju od Fernandeša stižu do vođstva od 1:0.

Delovalo je kao da će Mančester junajted uspeti da ostvari trijumf i da sa golom prednosti ode u Italiju, ali je štoper Simon Kjaer u drugom minutu sudijske nadoknade režirao pravu dramu i doneo Milanu izjednačenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here