Vezista Ajaksa Dušan Tadić otkrio je da je noć posle eliminacije u polufinalu Lige šampiona od Totenhema za njega bila izuzetno teška i da je najveći deo vremena proveo plačući.

Ajaks je bio nadomak borbe za titulu u elitnom takmičenju, ali su ih Spursi golom u dubokoj nadoknadi vremena osujetili u tome. I sve to pred prepunom Johan Krojf arenom u Amsterdamu…

– Kad sam razočaran volim da se predam emocijama, da plačem, tad sve izađe iz vašeg tela. Posle Totenhema sam došao kući, pustio tužne srpske pesme i seo na kauč. Potom sam otišao u krevet i plakao celu noć. Mislim da samo sat vremena nisam plakao – opisao je Tadić tešku noć u intervjuu za “Ajax life”.

Da se brzo preboli težak poraz pomogla je titula u Holandiji. Ajaks iza sebe ima duplu krunu posle duže vremena i sezonu može smatrati veoma uspešnom.

– Bila je ovo fantastična sezona i kako je odmicala, bili smo sve gladniji uspeha. Učinili smo Ligu šampiona uzbudljivijom. Zaslužili smo da igramo finale.

Srbin od dolaska u Amsterdam igra vanserijski, zabeležio je 38 golova i 24 asistencije na 56 utakmica. Tome je doprineo i drugačiji ritam utakmica u odnosu na Englesku, gde je Tadić nastupao za Sautempton.

– U Engleskoj igrate bez prestanka, nema zimskog odmora. A meni je bila potrebna ta pauza. Dodatno sam obratio pažnju na dijetu, a dosta toga je promenio i način igre. U Sautemptonu smo se branili, to donosi velike fizičke napore, a Ajaksov način igre dao mi je dodatnu energiju – zaključio 30-godišnji plejmejker.

Pred Tadićem su sad mečevi za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EURO 2020. protiv Ukrajine (7. juna) i Litvanije (10. juna).

Izvor:
Vestionline, Sportklub

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here