youtube/Top Channel Albania
Edita Tahiri

Bivši glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da je Beograd oduvek tražio izgovor za, kako je rekla, odvajanje severa KiM i da je to u pozadini stalnih tenzija.

“Srbija je uvek tražila izgovor za scenarije odvajanja severa od Kosova, to se pokazalo i indirektno u Briselskom dijalogu, pošto sam sedam godina bila glavni pregovarač, nikada to nisam dozvolila. Ove stalne tenzije imaju ‘sever’ kao svoju pozadinu”, navela je Tahiri na Fejsbuku.

Ona smatra da nije slučajno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako kaže, “pozvao SAD i NATO da intervenišu na severu kako bi se smirila situacija”.

Tahiri je pozvala vladu u Prištini i “ceo politički spektar, poziciju i opoziciju” da ne dopuste scenarije koji bi, kako dalje tvrdi, mogli da destabilizuju situaciju i dovedu vodu na Vučićevu vodenicu”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da očuvanju mira na severu KiM može da doprinese ako Amerikanci zatraže od Kfora i Euleksa da obavljaju policijske poslove na severu KiM i upozorio da može doći do katastrofe ako dođu Albanci na sever KiM.

4 COMMENTS

  1. Gos.Tahiri treba da kupi naucare i slusalice da bolje cuje i vidi.Nije Vucic Taj koji pravi Probleme nego vas Kurti.!!!znaci Srbija je bila dobra svih ovih decenija sto je pomagala Kosovu!!!Sto kosovski presednici nisu pravili Probleme dok je Josip Broz Tito bio presednik?!Gos.Tahiri pogledajte istinu u oci.!!Koliko du Siptari unistili Srpska ognjista.?sta cine sa crkvama! Po groblju, manastiri. Koliko je pobijeno neduznih naroda? Koliko je unisteno brakova? Prvo Kurti nije covek vec marioneta.Bolid koji samo seje razdor i mrznju.Zeli rat. Bog neka vam sudi za sva vasa nedela.n

  2. Kosovo je bio veliki zalogaj za celu Jugoslaviu a kamoli za zadasnju Srbiju. Zato ce Kosovo i nadalje kao preveliki zalogaj ostati Srbiji na grlo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here