Tajkun čeka lisice u kućnom pritvoru?

0

Kako saznaje Alo, Bogićeviću je "savetovano" da ovih dana ne napušta Šabac.

 

Miroslav Bogićević u strahu?

– Protiv Bogićevića se vodilo nekoliko istraga, neke od njih su završene i predmeti su predati tužilaštvu. Njemu je indirektno sa viših adresa savetovano da ne pokušava da se krije ili beži. Dobronamerno mu je savetovano da ne napušta kuću u Šapcu u ulici Kralja Aleksandra, tako da je on zapravo već nekoliko dana u "kućnom pritvoru". Uglavnom je kod kuće i odatle i radi, retko izlazi – objašnjava sagovornik Alo!.

 

Bogićević nije odgovarao na pozive novinara, a izvor blizak ovom tajkunu kaže da je on ovih dana u neviđenom strahu.

– Nigde ga nema, i kad prođe, pogne glavu, ne javlja se čak ni najbližim prijateljima – otkriva ovaj Šapčanin.

 

Najveći dužnici Univerzal banke su "Beohemija" Željka Žunića – 1,559 milijardi dinara, "Interkomerc" Gorana Perčevića- 1,276 milijardi dinara i "Farmakom" Miroslava Bogićevića – 1,013 milijardi dinara. Vlasnici ove tri kompanije su ujedno i akcionari ove domaće privatne banke.

 

– Sa trojica su odavno spakovana i trebalo je iza rešetaka već da se nađu, ali je štrajk advokata donekle sve to usporio. Međutim, posle hapšenja Gorana Perčevića, odnosno otvaranja slučaja sa uzimanjem kredita bez pokrića od Univerzal banke, Bogićević je sledeći na redu, a i oko Žunića se steže obruč – dodaje izvor iz istrage.

 

"Interkomerc", "Faramakom" i "Beohemija" Željka Žunića, ojadili su čak sedam banaka, a četiri banke su bankrotirale sa gubitkom od 800 miliona evra. Srpsku banku, iz koje su uzeli više milijardi dinara kredita, pokušava da spase država. Neizvesno je šta će biti sa Dunav bankom i Jubmes bankom, u kojima se ovaj trojac pominje i kao akcionar i kao klijent.

 

Ko je Miroslav Bogićević?

Bogićević 1989. osniva preduzeće Farmakom, čija je pretežna delatnost bila apotekarstvo, a uporedo sa tim uvoz i izvoz. Osam godina kasnije je izvršena preregistracija preduzeća u Farmakom MB, a pretežna delatnost postaje trgovina na veliko, kao i proizvodnja sredstava za zaštitu bilja, obojenih metala i mineralnih đubriva, a sve se realizuje kroz zajedničku proizvodnju, i to sa društvima u sastavu preduzeća "Zorka" Šabac. Ubrzo, Farmakom MB stiče vlasništvo u Mlekari Šabac, FAS Sombor, PIK 7. jul, IK Guča, Livnici Požega, RIT Zajača, Zorki Standard, rudniku antimona i cinka Suva ruda, rudniku olova i cinka Lece. Premijer Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da i dalje najveći problem predstavlja Farmakom MB, koji je "političko čedo jedne stranke koje je preraslo u monstruma".

 

Izvlačio pare na Kipar, dao 24 miliona za "Politiku"!

Kako je Alo! već objavio, on je iz koncerna posredstvom ofšor kompanija sa Kipra – "Venetoco Limited" i "Artesano Enterprises Limited" izvlačio novac, na taj način što je preko njih vršio nabavku opreme za potrebe koncerna po višestruko uvećanim cenama i plaćanje usluga koje u stvarnosti nikada nisu izvršene. A prema sopstvenim navodima tokom istrage, 24 miliona evra, po nalogu Dušana Petrovića, a na zahtev Borisa Tadića, iskeširao je za kupovinu većinskog udela u privrednom društvu "Politika novine i magazini" d.o.o. iz Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here