Fudbalski savez Engleske (FA) ponudio je stadion Vembli i svoj trening centar čelnicima Premijer lige kako bi mogla da se završi sezona, prenosi britanski Tajms.

Kako se navodi, FA je stadion i trening centar ponudio kao neutralno mesto za odigravanja preostalih devet kola u sezoni..

Zbog pandemije korona virusa, Premijer liga prekinuta je prošlog meseca i još uvek nije saopšteno do kada će prekid trajati, a Tajms prenosi da će nastavak prvenstva početi na leto.

– U junu ili julu utakmice bi trebalo da se igraju, tribine bi bile prazne. Ako bude bilo potrebe da se igraju četiri meča dnevno na Vembliju, onda će tako i biti – rekao je za Tajms izvor blizak čelnicima Premijer lige.

Dodaje se da je moguće je da će svaki klub morati igrati tri utakmice nedeljno, a jedan od planova je da se sve utakmice odigraju u Londonu kako bi se ograničila putovanja i smanjila mogućnost širenja virusa.

U trenutku prekida Liverpul je bio prvi sa 25 bodova više Mančester Sitija, a “crvenima” su potrebne dve pobede iz devet mečeva kako bi osvojili šampionsku titulu posle 30 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here