Tajna Obradovićevog okrnjenog zuba

0

Uspomena na bombarovanje: Ivan Obradović i vidno okrnjen zub 

 

Kada su marta 1999. godine bombe počele da padaju po Srbiji Ivan Obradović je imao nepunih 11 godina. Ali, dobro se seća "milosrdnog anđela" NATO pakta (inače, NATO nije koristio taj u Srbiji toliko rabljeni izraz). Štaviše, seti ga se svaki put kad se pogleda u ogledalu.

"Sećam se da smo 72 dana morali da se krijemo čim se začuju sirene. Pokušavali smo da živimo normalno, ali naravno da smo bili uplašeni", kaže Obradović u intervjuu za belgijski Nieuwsblad i potom neočekivano pokazuje na okrnjenu "jedinicu gore levo" i otkriva malo poznat detalj.

"Vidite ovo? Nedostaje deo. Slomio sam ga baš tokom rata. Igrao sam se sa drugarima, nešto smo se vrteli, izgubio sam ravnotežu i gadno pao. Svi me pitaju zašto posle nisam išao kod zubara i popravio stvar. Ali, za mene to predstavlja neku vrstu uspomene na bombardovanje. Prošlost ne možeš da zaboraviš. Prošao sam dosta toga u životu, bilo je tu i dosta loših stvari, ali sam se svaki put vratio jači. Polomljeni zub je simbol toga", priseća se defanzivac Mehelena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here