Dokumentarac “The Last Dance” ponovo je učinio da ceo svet govori o Majklu Džordanu i njegovoj karijeri, a brojne “epizode” slavne karijere ponovo se prepričavaju.

Tako je među mnogim anegdotama aktuelizovana i priča u kojoj je svojevremeno as Bulsa mogao da dobije velike batine od tada najveće bokserske zvezde sveta Majka Tajsona.

Tu situaciju ispričao je američkim medijima Rori Holovej, koji je u to vreme bio menadžer bokserskom šampionu.

Napeta scena desila se na proslavi rođendana igrača Čikago Bersa Ričarda Denta, uz Tajsona i Džordana tu su bili i čuveni promoter Dong King i trener Bersa Majk Ditka. Problem je nastao kada je već pripiti Tajson “nanišanio” Džordana zbog toga što je ovaj bio sa njegovom suprugom Robin Givens, pre nego što se ona udala za “Gvozdenog Majka”.

– Majk Tajson je sedeo sa pićem, svojim long ajlend čajem, a kada pije, ispoljava prave emocije. Rekao sam kelneru da vodom razblažuje pića koja donosi Majku, jer sam video kuda sve to ide – podsetio je Holovej kako je sve počelo, pa u detalje opisao šta se dalje izdešavalo:

– Majk je onda počeo da zuri preko stola u Džordana i obratio mu se: “Hej, čoveče, ti misliš da sam ja glup? Znam da si mi bio sa ženom” (Tajson je bio vulgaran kad je ovo izgovorio, prim. aut). Džordan je u tom momentu izgledao kao da je video duha. “Znam da si petljao sa njom, možeš to da mi kažeš”, rekao mu je Tajson – situacija je, prema rečima Holoveja, počela da bude prilično napeta.

– Džordan je samo hteo da ustane i da beži. Nije želeo da ulazi u frku uopšte, nije želeo da bude deo toga. Tajson se onda okrenuo ka Ditki i rekao mu: “Čoveče, ti misliš da te se neko plaši, sva ta tvoja rasistička sr*** što pričaš”. Onda je i Dentu prigovorio: “Da li se plašiš ovog prokletog belog čoveka, Ričarde? On je niko i ništa. Dozvolićeš mu da priča takve stvari?”.

Situacija je izmicala kontroli, Tajson je bio pripit i spreman da nekoga dobro ispraši, kaže Holovej.

– To je bio cirkus, zaista, to veče. Don King je pokušao da promeni temu, Džon i ja smo pokušavali da držimo Majka koji je svima krenuo da priča kako će prebiti Džordana. Majkl je bio u centru pažnje i nije tako lako mogao da se izgubi sa rođendana – prisetio se Holovej.

Srećom po njega, Tajson se pribrao taman toliko da ne napravi eksces, još jedan koji bi mu sasvim sigurno obeležio karijeru, a i Džordanovu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here