K. M.

Kolika je samo snaga srpske tradicije i kulture izražena kroz folklorne narodne igre, na najbolji način se potvrdilo minulog vikenda u Adelajdu. Ansambl “Oplenac” iz ovog grada u subotu je organizovao nezaboravan koncert i druženje članova tri srpska kulturno-umetnička društva iz Australije.

Gosti “Oplenca” bili su članovi “Avale” iz Melburna i “Morave” iz Brizbejna, koji su zajedničkim snagama priredili veče za pamćenje u prostorijama Srpskog centra “Sveti Sava” u Vudvil Parku u Adelajdu.

Na sceni se našlo više od 200 igrača svih uzrasta iz ova tri kulturno-umetnička društva, koja su još jednom pokazala zašto su folklorni ansambli najbolji čuvari srpske tradicije. Igralo se i pevalo cele večeri, a publika je imala priliku da vidi spletove igara iz gotovo svih krajeva iz kojih potiče

– Ponosni smo na to što smo organizovali svečani koncert tri srpska ansambla – kaže koreograf “Oplenca” Aleksandar Branković. – Sa “Avalom” iz Melburna sarađujemo već pet godina, a po prvi put gosti su nam bili i članovi “Morave” iz Brizbejna. Na repertoaru je bilo čak 15 koreografija i svi koji su došli na koncert imali su priliku za istinsko uživanje i divno druženje.

Posle ovakve nezaboravne večeri ostaje nada da će se slična druženja mnogobrojnih srpskih folkloraša širom Australije nastaviti i u Melburnu, Brizbejnu, Sidneju, Pertu i svim drugim gradovima gde živi srpski narod.

Žurka za učesnnike i goste

Posle nastupa svih uzrasnih grupa “Oplenca”, “Avale” i “Morave” upriličena je i žurka za sve učesnike i goste, na kojoj su muziku puštali DJ Šapić i DJ Deki. 

Izvor:
K. M.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here