Tanjug
Taksi udruženje "SITAB" organizovalo je protest u centru Beograda i zahteva od države da zabrani CarGO

Zbog protesta grupe od nekoliko stotina taksista na Trgu Nikole Pašića, ispred Skupštine grada, ovaj deo prestonice je skoro punih devet sati bio u totalnoj blokadi, da bi tek oko 19.50 bio uspostavljen normalan saobraćaj, a linije gradskog prevoza vraćene na stare trase.

Vozači od 11.00 nisu mogli iz Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske da dođu do Trga republike, ali ni iz pravca Terazija ili od Terazijskog tunela da stignu do Ulice kneza Miloša ili Takovske.

Nekoliko stotina taksista blokiralo je saobraćajnicu u oba smera, a policija je regulisala saobraćaj na raskrsnici Takovske i Bulevara kralja Aleksandra, kao i na Terazijama.

Zbog zatvorenih ulica došlo je do promena i u gradskom prevozu.

– Linije 24, 26, 27, 37, 44 i 58 saobraćaju izmenjenim trasama u oba smera. One idu Takovskom i Džordža Vašingtona kako bi izbegle potez oko Trga Nikole Pašića, a zatim nastavljaju redovnim trasama – rekli su za “Blic” dispečeri GSP “Beograd”.

Problem je, međutim, bio i što su se na alternativnim saobraćajnicama stvarale izuzetno velike gužve, ponajviše u Takovskoj, Džordža Vašingtona i Bulevaru despota Stefana.

– Kompletan potez duž Kneza MIloša i Takovske, od Mostarske petlje do Cvijićeve i Bulevara despota Stefana je u haosu. Posebno u smeru od Mostara ka Domu Narodne skupštine – rekli su popodne beogradski taksisti koji trenutno ne protestuju.

Protest je organizovalo Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) koji traže striktnu primenu novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Na ulicama su bila taksi vozila raznih beogradskih taksi udruženja, mada je bilo i onih koji su prekrili krovne oznake.

Inače, SITAB je protest upozorenja održao 27. maja, ali su se ponovo odlučili na protest, jer kako kažu, nisu dobili odgovor, odnosno reakciju, nadležnih organa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here