Tanjug

Taksiti u Beogradu danas ponovo protestuju zbog poslovanja ”CarGo” i traže ukidanje te aplikacije, a protestnom vožnjom u šest kolona blokirali su saobraćaj u centru grada.

Najveća gužva je na Trgu Slavija, koji je potpuno blokiran, a saobraćaj je usporen i na Trgu Nikole Pašića, Autokomandi, potezu od Nemanjine do Železničke stanice.

Trg Slavija je potpuno blokiran, kao i veći deo centra Beograda.

Na Savskom trgu, revoltirani blokadom tog dela grada i paralisanjem javnog gradskog prevoza, putnici koji su čekali autobuse i tramvaje izašlo je na ulicu i – blokiralo taksiste.

Blic prenosi da je skoro pola sata vladao “totalni haos”, da je bilo grubih reči sa obe strane, te da je situacija bila na ivici incidenta i “masovne tuče” na prostoru između bivše Glavne železnicke stanice i zgrade Pošte.

Oko 15.10 Slavija je blokirana, tako da vozila ne mogu da idu ni ka Savskom trgu, ali ni ka Makezijevoj i Čuburi, Bulevaru oslobođenja i Autokomandi, kao ni Beogradskoj i Bulevaru kralja Aleksandra.

Taksisti su u protestnu vožnju ka centru prestonice krenuli u 14 časova sa četiri tačke, a kolone automobila izazvale su zastoj u saobraćaju u centru grada.

Okupljanje taksista, koji su najavili radikalizaciju protesta, počelo je u 13 časova na četiri tačke: Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod hale “Aleksandar Nikolić” (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac).

Protestna vožnja će, kako je najavljeno, trajati do 17 sati.

1 COMMENT

  1. fantasticno koliko je ta profesija bezobrazna i koliko je vlast tolerise. Za voznju taksijem vam je potreban 1 ,jedan ispit , sto znaci da svako moze da vozi taxi .Cemu tolika ocaranost profesijom koja nas uvek razocara .
    Trebs dozvoliti otvorenu konkurenciju a one koje ugrozavaju saobracaj treba kazniti. Da vucic koji u ovoj zemlji odlucuje o svemu ima interesa sigurno bi to sredio u danu ali nece jer su mu taxisti lokalni spijuni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here