Taksisti: Opet u štrajk ako ne bude dogovora!

0

Taksisti od Vlade Srbije zahtevaju primenu postignutog dogovora
 

Beljinac je Tanjugu rekao da predstavnici tog sindikada svakodnevno pregovaraju sa nadležnima kako bi pronašli rešenje koje će zadovoljiti njihove potrebe i naglasio da neće odstupiti od zahteva da se obaveza uvođenja fiskalnih kasa odloži do januara 2013. godine.

 

Beljanac je podsetio da su taksisti i autoprevoznici u Srbiji održali generalni štrajk 17. decembra prošle godine, kada su postpisali sporazum sa ministarima infrastrukture i trgovine i usluga Milutinom Mrkonjićem i Slobodanom Milosavljevićem, ali da do danas, kako je rekao, ni jedan od postavljenih šest zahteva nije ispunjen.

Taksisti su tada, pored odlaganja fiskalizacije, tražili i ukidanje takse na luksuz i plin prilikom registracije vozila, izmene pravilnika o vođenju putnih naloga, kao i utvrđivanje minimalne cene usluge taksi prevoza.

Zahtevi su se odnosili i na pojevtinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike, uklanjanje "divljih" taksista i uvođenje članova sindikata "Nezavisnost" u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here