EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Rodions Kuruks, letonski košarkaš koji je u sredu pojačao Partizan, iza sebe ima zanimljivu košarkašku karijeru koju je gradio igrajući za Barselonu, Bruklin, Hjuston i Milvoki!

Međutim, ni ona “životna” nije bezazlena s obzirom na to da je Letonac 2019. godine čak i hapšen zbog napada na bivšu devojku u Bruklinu.

Naime, većina svetskih medija su u početkom septembra pomenute godine preneli da je Kuruks završio na sudu, jer je u noći 27. juna fizički napao tadašnju devojku. Optužen je za davljenje, kao i da je devojku dva puta ošamario, ugrizao za usnu i bacio na krevet gde su joj naprsla rebra prilikom pada.

Prema zakonima države Njujork, optužba je tada bila prekršajna i Letonac se na jesen 2019. pojavio u sudu nakon što je devojka dva meseca posle incidenta odlučila da ga prijavi.

U izveštaju se navodi da je Kuruks uzvikivao “ubiću se” pre nego što je navodno uzeo da davi devojku, a sud je prilikom hapšenja tadašnjeg igrača Netsa izrekao zabranu prilaska. Takođe, Letonac je pušten bez kaucije na slobodu. “Njujork Post” je naveo da je Letonac tokom te svađe uzeo nož u pokušaju da se ubije, da bi tada sav svoj bes preusmerio prema partnerki.

Ono što je zanimljivo jeste i izjava Kuruksovog tadašnjeg advokata koji je rekao da je pomenuti par zajedno otputovao u Las Vegas dan posle incidenta, ali da su nedugo posle toga raskinuli.

Suđenje se “oteglo” do marta ove godine kada je Kuruks proglašen krivim za napad na devojku i morao je da odradi 16-nedeljni program protiv nasilja u porodici.

Kuruks, inače, igra na poziciji krila i potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, mada se nezvanično može čuti da ima izlaznu klauzulu ukoliko stigne adekvatna ponuda iz NBA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here