ATAImages
Tanja Savić

Tanja Savić redovni je posetilac manastira Tumane kod Golubca.

Ona je do sada više puta mesečno posećivala ovu veliku srpsku svetinju, a jedan od sabraće iz manastira ispričao je kako se pevačica ponaša i zbog čega u nju dolazi.

– Kao i hiljade i hiljade vernika koji dolaze u Tumane da uzmu blagoslov od Sv. Jakova i Sv. Zosime, tako i sestra Tanja redovno dolazi kako bi isprosila blagoslov svetitelja. Trudi se da ne privlači pažnju ostalih poklonika. S njom su uvek i njeni sestra i brat, kao i deca. Bila je nekoliko puta i s roditeljima. Prisustvuju čitanju molitava za zdravlje i isceljenje duše i tela, ali i za dobijanje potomstva. Vidi se da joj dolazak u naš manastir prija, jer uvek sa suzama izlazi iz crkve gde su mošti. Ovde je pronašla utehu posle teškog perioda koji je imala u privatnom životu – završava izvor za Kurir, pa dodaje:

– Uzima i svetu vodicu za blagoslov koja ima čudotvorna dejstva za onog ko istinski veruje. Nju pije kod kuće i ona veruje da joj ta vodica pomaže da se zaštiti od svih negativnih stvari koje se dešavaju u njenom privatnom životu, ali i poslu, i da zahvaljući molitvama bratije iz Tumana uspeva da se izbori sa svim problemima koje ima na svakodnevnom nivou – završava tumanski sabrat.

Podsetimo, Tanja neretko na društvenim mrežama postavlja fotografije i snimke na kojima se vidi kako uživa s porodicom. Ona je tako nedavno objavila snimak na kome se vidi kako s porodicom uživa upravo u manastiru Tumane.

Veruje se da molitve monaha u Tumanima pomažu ljudima obolelim od opakih bolesti, a ženama koje imaju problem sa začećem pomažu da se ostvare kao majke.

Savićeva je tako podruku sa ocem i majkom prošetala manastirskim vrtom, koji je vrveo od ljudi i snimali su ceo prizor, dok je njen sin pobegao od kamere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here