Youtube/RobotsOfLondon
Peper na usluzi

U 21. veku marketing svakog dana ima sve veći potencijal. Osim klasičnog reklamiranja na led bilbordima i TV reklamama, sve više kompanija se opredeljuje za robote koji su mešavina savremenog promotera i hostese.

Promobot je dizajniran da privuče nove kupce, a postojeće razonodi i pomaže im pri kupovini. Da bi dobio potrebne informacije, klijent treba samo da pita promobota i on će mu odgovoriti na sva pitanja.

Promoboti pamte sve osobe sa kojima su već komunicirali. Projektovani su da rade u bioskopima, tržni centrima, bankama… U Rusiji ovakvi roboti već uveliko rade. Najpoznatiji je Verter koji je nedavno postao prodavac tojota automobila. Uz kineski i ruski, robot govori i engleski jezik. Promoboti su dizajnirani da liče na ljude, u sebi imaju ekran koji uglavnom reklamira proizvod i daje dodatne odgovore na najčešća pitanja klijenata.

U Japanu humanoidni robot Peper može da prepozna ljudske emocije i prilagodi se raspoloženju sagovornika. Krasi prodavnice u ovoj zemlji, dočekuje klijente, zabavlja ih i informiše. Tako u Dolče gusto specijalizovanoj prodavnici za kafu možete proćaskati sa Peperom dok čekate u redu.

Sutra – Tehnološka revolucija zahvatila Srbiju (6): Moderna čistačica