Tektonski potresi u Barseloni: Promena predsednika?

0

Reuters
Potresi u klubu: Đordi Marija Bartomeu
 

Izbori u Barseloni trebalo je da budu održani 2016. godine, ali je Bartomeu odlučio da skrati taj period, kako bi se "smanjio pritisak na klub".

"Nepodnošljiv je pritisak na ovaj klub, koji funkcioniše dobro i na socijalnom i na ekonomskom polju", istakao je Bartomeu.

Na pitanje da li to znači da će se i on kandidovati na izborima, odgovorio je potvrdno.

"Zamolio bih sve kandidate, odnosno protiv kandidate, da kada budu razgovarali sa članovima kluba koji će glasati budu fer", dodao je.

Prema pisanju tamošnjih medija, situacija u Barseloni nije idealna. Smenjen je sportski direktor Adoni Zubizareta, a najviše prašine podiglo se kada je nastala informacija da su u sukobu najbolji igrač Lionel Mesi i šef struke Luis Enrike. 

Mesi nije na prodaju

"Svi koji se bave fudbalom, znaju da Mesi nije na prodaju. Ne znam zašto se toliko priča o tome", otkrio je Bartomeu zaboravivši da, ukoliko neki od klubova ponudi zagarantovanu klauzulu (u Mesijevom slučaju 250 miliona evra), Argentinac može da napusti klub. Jedina prepreka bila bi Leovo "ne".

Bartomeu je kazao da je u ovom trenutku najbitnije da se pruži maksimalna podrška ekipi u borbi za trifeje i da bi svi članovi trebalo da rade na tome.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here