Guverner države Njujork Endrju Komo rekao je da će teniski grend slem turnir Ju-es open biti održan u Njujorku u planiranom terminu od 31. avgusta do 13. septembra, ali bez publike.

– Uzbuđeni smo zbog Ju-es opena, koji će biti održan u Kvinsu, od 31. avgusta do 13. septembra. Biće igran bez prisustva navijača, ali moći ćete da gledate mečeve na televiziji. To prihvatam – izjavio je u utorak Kuomo, čime je podržao nameru Američkog teniskog saveza (USTA) da turnir bude organizovan.

– Neverovatno smo uzbuđeni jer je gradonačelnik Kuomo, zajedno sa državom Njujork, danas potvrdio naš plan da organizujemo US open – rekao je Majk Daus, izvršni direktor USTA.

– Prepoznajemo ogromnu odgovornost zbog organizovanja prvog globalnog sportskog dogadaja u ovim izazovnim vremenima, i uradicemo sve da bude što bezbednije, minimizirajući sve potencijalne rizike. Sada možemo dati šansu navijačima širom sveta da gledaju kako se vrhunski teniseri bore za titulu na Ju-es openu, dok pokazujemo da je tenis idealan sport za socijalnu distancu -naveo je Daus.

Profesionalni ATP i WTA turniri obustavljeni su u martu zbog izbijanja pandemije Kovid-19, zbog čega je “izbrisano” više od 40 dogadaja širom sveta.

Ju-es open je obično četvrti i poslednji grend slem turnir svake sezone, ali bio bi drugi ove godine, posle Australijen opena, koji je završen pocetkom februara.

Rolan Garos, čiji je termin u maju, odložen je za kraj septembra i trebalo bi da počne nedelju dana posle Ju-es opena, dok je Vimbledon potpuno otkazan, prvi put od kraja Drugog svetskog rata 1945. godine.

Izvršni direktor USTA potvrdio je i da će masters turnir u Sinsinatiju u avgustu biti premešten u Nacionalni teniski centar Bili Džin King u Flušing Midous u Njujorku i biti održan pre Ju-es opena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here