EPA/Justin Lane
Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras osvojio je US open, pobedivši u finalu Norvežanina Kaspera Ruda sa 3:1 (6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3).

Španski teniser je osvojio prvu grend slem titulu u karijeri u prvom finalu koje je igrao, dok je Rud izgubio drugo finale, nakon Rolan Garosa od Nadala ove godine.

Alkaras (19) je postao i prvi teniser sveta i time ispisao istoriju, pošto je prvi tinejdžer kojem je to pošlo za rukom, a ujedno i najmlađi koji je ikada to uradio.

Španac i Norvežanin su sada prvi i drugi teniseri na ATP rang listi.

Alkaraz ima 6.740 poena, sledi Rud sa 5.850, Rafael Nadal sa 5.810, Danil Medvedev je pao sa prvog na četvrto mesto sa 5.065 bodova, a peti je Aleksandar Zverev sa 5.040.

Novak Ðoković zauzima sedmo mesto sa 3.570 bodova.

Alkaras je takođe oborio rekord po broju vremena provedenog na terenu na jednom grend slemu, igrajući više od 23 i po sata.

1 COMMENT

  1. Eto nastupa i zvanicno smena generacija, i sad je na ovoj grupi top 5 da ispisuje svoju istoriju rezultata i nova rivalstva…zivot ide svojim tokom i tako i treba da mladi talentovani preuzmu tur. Momci su odigrali muski finale i zasluzuju sve sto su osvojili i nek im je sa srecom na dalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here