Teniski turnir u Vašingtonu, kojim je trebalo da bude nastavljena sezone, otkazan je zbog zbog problema sa međunarodnim putovanjima i trendom rasta slučajeva zaraze koronavirusom, saopštili su organizatori.

Za sada nije poznato kakav će uticaj ovo imati na US Open, koji bi trebalo da startuje 31. avgusta.

Od ovog turnira, ipak, neće biti ništa, barem ne tokom 2020. godine, iako je trebalo da posluži kao neka vrsta uvodnog dela US opena (31. avgust).

Prvi čovek turnira Mark Ajn je izjavio da je turnir otkazan zbog problema sa međunarodnim putovanjima i skorašnjim trendom rasta slučajeva zaraze koronavirusom.

Ova odluka će izuzetno negativno uticati na mogućnost održavanja US opena, koje je već poljuljano lošim stanjem sa kovidom-19 u SAD i brojnim komentarima nesigurnih tenisera i teniserki.

Ipak, direktorka US opena Stejsi Alester je u ponedejlak, kada je i otkazan turnir u Vašingtonu, istakla da sve ide po planu za Otvoreno prvenstvo SAD, ali i turnir pre toga.

Masters u Sinsinatiju je preseljen u Njujork i trebalo bi da se odigra 22. avgusta, nakon čega je planirano da počne US open.

ATP trenutno ne planira da „ubaci“ neki drugi turnir na mesto „Citi open“-a, tako da će se nastavak teniske sezone pomeriti za nedelju dana (22. avgust).

U narednih nekoliko nedelja biće potrebno pomno pratiti dešavanja sa koronvirusom u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je trenutno dozvoljeno sportistima da doputuju, ali postoji mogućnost da dođe do značajnih promena.

Sa druge strane, WTA sezona počinje 3. avgusta turnirom u Palermu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime