Španski teniser Felisijano Lopez izjavio je da je igrači moraju da očekuju značajno smanjenje novčanih nagrada na teniskim turnirima kada se sezona nastavi.

Lopez, osvajač sedam ATP titula i direktor turnira u Madridu, smatra da ce novčani fondovi za nagrade sledeće sezone biti prilično smanjeni.

– Kompanije i sponzori moraće da otpuštaju ranike. To se događa svugde u svetu i prva stvar koje se odriču su sponzorstva što da će to masovno pogoditi i tenis. Moramo da shvatimo da tenis više neće biti isti, barem jednu, dve ili tri godine. Ne znam kako dugo – rekao je Lopez, prenosi BBC.

Teniska sezone je suspendovana je do 1. avgusta, a jos suvek nije poznat kalendar takmičenja.

US Open će se verovatno igrati u Njujorku od 31. avgust, iako su neki teniseri poput Novaka Đokovića, Nika Kirjosa, Simone Halep i Rafaela Nadala izrazili suzdržanost zbog strogih mera kojima je cilj sprečavanje širenja korona virusa.

– Lično bih išao da igram na US Openu i mislim da većina tenisera to želi. Znam da su organizatori US Opena svesni da dosta igrača ne želi da dođe da igra, ali mislim da turnir u Njujorku ne zavisi samo od vodećih tenisera. Moje je mišljenje da oni planiraju organizuju US Open uzimajući u obzir činjenicu da neki teniseri možda neće igrati – rekao je Lopez.

Lopez je naveo i da je uveren da će se turnir u Madridu održati sredinom septembra uz prisustvo publike od 30 do 40 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here