Endi Rodik, nekada najbolji teniser sveta i osvajač Ju-Es opena, na zanimljiv način je prokomentarisao diskvalifikaciju Novaka Đokovića sa njujorškog grend slema.

Naime, Đoković je završio učešće na Ju-Es openu u četvrtom kolu, pošto je krajem prvog seta duela sa Pablom Karenjom Bustom, lopticom pogodio linijskog sudiju u glavu, a upravo to je bilo povod za njegovu eliminaciju. Tim povodom oglasili su se brojni teniski stručnjaci.

Sa druge strane, poznato je da su Novak Đoković i Endi Rodik imali tokom karijere velike nesuglasice, pa čak su se umalo i potukli u svlačionici posle četvrtfinala na US Openu 2008. godine, nakon što je Novak slavio i potom isprozivao Amerikanca pred 24.000 njegovih navijača na Artur Ešu tokom intervjua. Sada imamo nastavak, ali o Novakovoj eliminaciji.

Rodik smatra da je ta situacija dodatno uticala na Đokovićevu već negativnu sliku kod velikog broja navijača.

– U očima navijača, on je sada čovek koji hoće da ubije Bambija – slikovito je Rodik objasnio trenutnu situaciju.

– U ovom periodu njegove karijere, kada svi vole Rodžera Federera i Rafaela Nadala već mnogo dugo, Novak je na neki način negativac.

Amerikanac se osvrnuo i na sam trenutak kada je, kako kaže, Srbin prizvao nesreću.

– Bio je to izuzetno nesrećan trenutak, ali je stavio sebe u poziciju u kojoj je, time što je uradio, prizvao nesreću i već svršen čin. Odatle više nema izvlačenja – istakao je Rodik.

On je dodao da se osvajač 17 grend slemova nije najbolje poneo ni nakon diskvalifikacije.

– Ono što me više brine jeste 20-minutna komunikacija posle incidenta, kada nije delovao previše zabrinuto za gospođin vrat ili šta već, a potom je propustio i konferenciju za medije. To je dodatno pogoršalo situaciju.

Takođe, Endi je prokomentarisao i sve ono u čemu je najbolji srpski sportista učestvovao u poslednje vreme, a tiče se izbora na čelu ATP-a, nove asocijacije igrača, zaražavanja koronavirusom na Adrija turu…

– Poslednjih šest mesecu je za njega bio pi-ar debakl – kazao je Rodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here