Jedan od najboljih evropskih plejmejkera zvanično predstavljen kao novi igrač nekadašnjeg prvaka Starog kontinenta, s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Miloš Teodosić (32) posle epizode u NBA ligi otvara novo poglavlje u karijeri baš kao i njegov novi tim, predvođen selektorom naše reprezentacije Aleksandrom Đorđevićem, u svojoj istoriji.

– Ovde sam da bih pomogao da se slavni tim iz Bolonje vrati na krov Evrope. Ali, prvo moramo da pokušamo da se kroz trijumf u Evrokupu domognemo Evrolige. U Virtusu su igrala velika imena: Danilović, Nesterović, Savić, Jarić, Đinobili…Prvi fajnal for kojeg se sećam je kad je Kinder postao evropski prvak. Bio je to neverovatan tim. Sada je na nas red da sledimo put tih legendi. Virtusov projekat me stimuliše. Potpisao sam na tri godine i uveravam vas da neću mrdati odavde – rekao je Teodosić, koji u sredu kreće s pripremama reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kini (30. avgust – 15. septembar).

– Pregovori s Virtusom su trajali još od februara, kada sam napustio Kliperse. Virtus me je ubedio da se vratim u Evropu svojim ambicijama. Razgovarao sam s Danilovićem, koji mi je rekao da je Bolonja sjajna košarkaška sredina za mene, ali i odlično mesto za život. Razgovor s Đorđevićem je bio kratak. Brzo sam se odlučio da prihvatim poziv – obrazložio je naš plej, naglasivši da se raduje i gradskom derbiju s Fortitudom, ali i mečevima u italijanskoj ligi i s Olimpijom iz Milana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here