Košarkaš Virtusa i reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić, dao je opširan intervju za Mozzart Sport u kojem je govorio o nacionalnom timu, odnosu sa saigračima, kao i o predstojećem kvalifikacionom turniru u Beogradu i Olimpijskim igrama. 

Teodosić u intervjuu za Mocart Sport ističe da uvek na svakom igraču treba biti lični izbor da li će igrati ili neće i da nikoga ne treba terati da igra. On dodaje da se to kod njega nikada nije dovodilo u pitanje, iako bi za njegovu karijeru bilo bolje da je propustio nekoliko reprezentativnih okupljanja.

– Moje mišljenje se godinama menjalo po pitanju toga. Pre svega, svima treba ostaviti izbor, nikoga ne treba terati da igra. Ovo je lični stav, lični izbor. Ako si tu, dobrodošao si, ako nisi – u redu. To je tvoj stav. Nismo mi ti koji treba bilo kome od igrača koji ne dođu ili imaju nekih problema da govore bilo šta – kaže Teodosić i ističe da i javnost ne treba otkazivanja da prihvata na loš način.

– Ne treba ni javnost na loš način da prihvata sve to. I nama je teško kada neko ne dođe. Svako ima dovoljno dobar razlog da ne bude tu i mi treba samo da se pomirimo s tim, pa da se nadamo da će taj neko da se pojavi naredne godine.

Nadam se da će Jokić igrati

Teodosić ističe da ne zna da li će Jokić igrati ove ili sledeće godine, a nada se da ipak hoće. Ali, naglašava da ukoliko Jokić nije 100 odsto spreman, onda to nije to.

– Ne mogu da govorim iz Jokinog ugla, jer nisam u njegovoj koži. Nisam imao priliku da odigram toliki broj minuta i utakmica u jednoj sezoni, nositi celu ekipu… Voleo bih da sam mogao da osetim i to. Siguran sam da je on dobro razmislio i doneo konačnu odluku za koju smatra da je najbolja po njega. Između ostalog i po tim. Ako je Jokić spreman 100 odsto, onda smo mi na deset stepenika iznad, bolji. Ako imamo Jokića koji je na 50 odsto – nije to to. Nama je potreban Jokić koji je 100 odsto spreman, da li će igrati ove ili sledeće godine, iskreno se nadam da hoće.

Kapiten Orlova ističe da je Nikoli potrebna podrška.

– Žao mi je što dosta ljudi osuđuje njegovu odluku. Mogu donekle neke stvari da razumem, ali treba da mu pružimo podršku. On je naš ambasador u SAD, neko ko je napravio zasad sjajnu karijeru, treba da ima podršku svih nas i cele nacije.

Teodosić je izneo i sveoje mišlkjenje kada je reč o nastupu za nacionalni tim.

– Meni je lepo da igram za reprezentaciju i uživam u trenucima koje provodimo zajedno. Od hotela, priprema, utakmica, druženja… Lično nisam video sebe da preskačem okupljanja, a sigurno bi mi dobro došlo da sam preskočio dva, tri, četiri okupljanja zbog mog tela i karijere, da sam se posvetio tada malo više sebi. Ali opet, izabrao sam ovo što jesam i ne želim da pridajem neki poseban značaj tome što sam igrao ili ne, jer je moja odluka i stojim iza nje, kao i svako za sebe.

Naglasio je i da ga mlađi saigrači ne pitaju kako to postiže, ali i da njegova generacija ima u sebi to nešto usađeno iz mlađih kategorija, da je igranje za reprezentaciju obavezno.

– Ne, ne pitaju, niti pričamo preterano o tome. Moja generacija, godinu-dve stariji i mlađi, imaju to usađeno u sebi iz mlađih kategorija da je reprezentacija pod obavezno. Možda grubo zvuči, ali jeste tako. Nemaš pravo da kažeš da nećeš da igraš, možeš samo da se povučeš kao Stefan Marković što je učinio zbog povrede. Ne može da se razmišlja da li hoću ili neću – zaključio je Teodosić u intervjuu za Mozzart.

1 KOMENTAR

  1. Jokiću hvala ti na svemu što si učinio i dao kao SRBIN. Ovi koi te prozivaju nisu SRBI,to su ostaci ,metastaza JUGOSLOVENSTVA koja uništava SRBIJU. ODMORI pa u nove Pobede SRBA do izlečenja SRBIJE.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime