Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić nije se našao na spisku za predstojeće evropske kvalifikacije zbog novčanih zahteva osiguravajuće kuće, nezvanično saznaje MOZZART Sport.

S istim problemom suočio se Košarkaški savez Srbije i pred februarske kvalifikacione utakmice sa Finskom i Gruzijom, a kako se može čuti ponovo je novac igrao ključnu ulogu. Podsetimo, tada se KSS oglasio zvaničnim saopštenjem i objasnio da osiguravajuća kuća traži uplatu od 200.000 evra bespovratno kako bi košarkaški as obukao dres reprezentacije. Nije tačno poznato o kojoj se sumi novca radi ovog puta, ali pretpostavka je da ni sada nema preterane razlike, zbog visine Teodosićevog ugovora u Virtusu iz Bolonje i problema kojih je proteklih godina imao sa povredama.

U ovim izazovnim vremenima to je suma novca koju nije lako izdvojiti. Pogotovo jer se radi od sredstvima na koja KSS ne bi mogao da traži povraćaj u slučaju da Teodosić bez problema odradi obe utakmice. Verovatno najbolji srpski plejmejker trećeg milenijuma je zdrav, igra vrlo dobro u Virtusu kod Saše Đorđevića i kao takav bio bi od neizmerne pomoći značajno podmlađenom sastavu Igora Kokoškova.

Teodosić se godinama bespoštedno odazivao na sve pozive selektora i samo su ga zdravstveni problemi sprečavali da obuče dres nacionalnog tima. Tako je od 2007. godine, kada je debitovao kod Zorana Moke Slavnića, pa do danas. Zbog povreda ga, nažalost, nije bilo na kontinentalnim prvenstvima 2013. i 2017, odnosno na Mundobasketu prošle godine.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here