youtube.com/istinomer

Novinar Teofil Pančić dobitnik je nagrade Fondacije “Tanja Petrović” za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima. Specijalnu plaketu za entuzijazam dobio je filmski festival “Bašta fest”.

Šta je Bašta fest?

“Bašta fest” je internacionalni festival kratkog igranog filma, koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program ovog festivala je takmičarskog karaktera i njihovu organizaciju vode selektori festivala, reditelj Nikola Ljuca i umetnička direktorka Maja Šuša. Za izbor nagrađenih učenika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani autori i umetnici iz oblasti filma.

Nagrade, statuete u obliku šišarke, dodeljuju se za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), najbolji scenario (Zlatna inspiracija), kao i dve specijalne nagrade.

“Bašta fest” dodeljuje i nagradu “Baš ta čast” za izuzetan doprinos u promociji Bajine Bašte i čitave regije.

Sve projekcije na “Bašta festu” su besplatne i veći deo filmskog programa održava se u noćnim časovima, pod vedrim nebom, a trenutno postoje tri lokacije: park “Borići”, jezero Perućac i bioskop “Vlaja”.

Bašta fest: Bioskopsko platno pod vedrim nebom

Fondacija “Tanja Petrović”

Fondacija “Tanja Petrović” osnovana je u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović, koja je kao novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

Dosadašnji laureati su filmski i književni kritičar Milan Vlajčić, radijski autor Žikica Simić, urednica i autorka emisije “Trezor” Bojana Andrić, novinar, rok kritičar i publicista Petar Peca Popović i teoretičar, pozorišni kritičar i umetnički direktor BITEF-a Ivan Medenica.

Nagrada se biti uručena 28. februara u Jugoslovenskoj kinoteci.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here