EPA/Christian Bruna
Protest u Beču protiv mera austrijske vlade

Teoretičari zavere i neonacisti očigledno pripremaju zajedničke akcije u narednom periodu, a jedan video-snimak razgovora pokazuje da se govorilo i o samoubilačkim napadima.

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak nedavne privatne proslave rođendana, kojem su prisustvovali poznati teoretičar zavere Manuel Mitas, ali i osuđivani neonacista Gotfrid Kisel.

Na tom snimku se može čuti da razgovaraju o zajedničkim akcijama, pošto, kako konstatuju, demonstracije nisu dovoljne. Oni su čak pominjali i pojaseve sa eksplozivima.
Rođendanska žurka, na kojoj je nastao snimak, održana je 30. decembra u jednom stanu, a domaćin je bio prijatelj Mitasa.

Inače, Mitas je u novogodišnjoj noći, učestvujući na neprijavljenom protestu protiv epidemioloških mera, napao jednog fotografa. Takođe, i neonacista Kisel je redovan učesnik antikorona protesta u Beču.

“2022. godina neće biti godina u kojoj ćemo dva puta prošetati oko Ringa, ili slične budalaštine”, rekao je Mitas na video-snimku.

Jedan drugi prisutni rekao je da je “jedini put vojska”. Zajedno sa Kiselom, Mitas je najavio da će nešto zajednički sprovesti, ali da još uvek razmišljaju šta će to biti. Mitas je govorio i o nošenju pojasa sa eksplozivom.

Austrijska policija je dobila ovaj snimak i zahvalila se građanima na prosleđivanju. Istragu su pokrenuli Direkcija za zaštitu države i obaveštajne službe u saradnji sa vojnom obaveštajnom službom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here