Teretni voz ubio četvoro: Automobil nije stao na “STOP”

0

Foto: Ilustracija

Nezvanično se saznaje da se automobil, kojim je upravljao Zvonko K. iz Otoka, nije  zaustavio na prelazu obeleženom Andrejinim krstom i znakom STOP.

 

Vozač je na mestu preminuo kao i još troje saputnika, njegovih prijatelja iz Otoka – Nada K. i njeno dvoje dece, ćerka (17) i sin (15).

 

Nadin suprug Ante, koji je bio na mestu suvozača i njihov 10-godišnji sin s teškim telesnim povredama su prevezeni u vinkovačku bolnicu, nakon čega je dečak zbog težine povrede navodno prebačen u KBC Osijek.

 

Poginule osobe su se vraćale iz Bošnjaka gde su za Zadušnice išli da obiđu grobove svojih najmilijih. Ante i Nada su zamolili svog prijatelja Zvonimira da ih odveze u Bošnjake, što je ovaj prihvatio. Na povratku ih je zadesila stravična nesreća.

 

Prema rečima meštana Otoka Nadina i Antina porodica je skromna i poštena.

– Ovo je strašna tragedija za njih, ali i za Zvonkovu porodicu- rekao je jedan meštanin Otoka.

 

Kako neslužbeno saznajemo, mašinovođa je pokušao da signalizira vozaču svoj dolazak, ali je to za njega očigledno bilo prekasno.

 

Tragedija je u crno zavila dve porodice, ali i samo mesto Otok, koje ne pamti ovakvu nesreću. Pružni prelaz se nalazi kod dela Otoka zvanog Čistine i prema rečima Otočana koji su se zadesili na mestu nesreće, taj prelaz se svakodnevno i često koristi, a deci je i put do škole.

 

Pruga na kojoj se dogodila nesreća vodi od Vinkovaca prema Drenovcima, i dalje do Brčkog u BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here