EPA/Yahya Nemah
Idlib (Foto: Arhiva)

Teroristi se pripremaju da insceniraju primenu otrovnih materija i uništavanje infrastrukture na jugu zone deeskalacije Idlib, saopštio je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Jurij Borenkov.

„Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana dobio je informaciju da vođe terorističke grupe Hajat Tahrir el Šam zajedno sa članovima pseudo-humanitarne organizacije Beli šlemovi planiraju da sprovedu u naseljima južnog dela zone deeskalacije Idlib insceniranje primene otrovnih materija i uništavanje civilne infrastrukture“, rekao je on.

On je istakao da je cilj ovih provokacija priprema fotografija i video-materijala za distribuciju na internetu i zapadnim i bliskoistočnim medijima sa optužbama da sirijske vladine snage da upotrebljavaju hemijsko oružje protiv civila i izvođenjem neselektivnih napada.

Borenkov je takođe rekao da je održana još jedna zajednička rusko-turska patrola duž ruta Šejrek-Arada-Kabir u provinciji Alep, dok ih su iz vazduha pokrivali helikopteri Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Osim toga, nastavljeno je patroliranje jedinica ruske vojne policije u provincijama Alep i Raka.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here