Teroristi su oteli trojicu izraelskih dečaka

0

Benjamin Netenjahu, premiejr Izraela
 

Netanjahu je istakao da je predsednik Palestinske uprave Mahmud Abas odgovoran za njihovu sudbinu. "Naše dečake kidnapovala je teroristička organizacija, u to nema sumnje", rekao je Netanjahu u kraćem televizijskom obraćanju.

 

On je zatražio od Palestinske uprave i njenog predsednika da učine sve što je neophodno da pomogne u oslobađanju otetih tinejdžera, jer je to njihova odgovornost.

 

Trojica nestalih su učenici verske škole i oni su posljednji put viđeni u četvrtak, 12. juna, uveče, kada su stopirali u području bloka jevrejskih naselja Guš Ecion, na okupiranoj Zapadnoj obali.

 

Izraelska vojska je pokrenula masivnu potragu za njima, u kojoj učestvuje više od 2.000 vojnika, javljaju izraelski mediji. Netanjahu je održao sastanak s ministrom odbrane Moše Jalonom i najvišim bezbjednosnim zvaničnicima radi bezbednosne procene za sudbinu trojice nestalih, za koje se od početka verovalo da su oteti.

On je naredio vojsci i bezbednosnim službama da upotrebe sva raspoloživa sredstva i pronađu one koji su oteli trojicu dečaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here