Terzić: Budalaštine o nameštaljkama, prvenstvo je nikad zanimljivije!

0

 

Srbija se smeje, ali u Zajednici Superligaša tvrde da je fudbalska javnost samo nasela na kafanske priče?! Naime, Zvezdan Terzić, prvi čovek udruženja srpskih klubova i OFK Beograda, negira da je u 27. kolu prvenstva bilo ičega sumnjivog.

U intervjuu za Naše novine Terzić tvrdi da je potpuno siguran da u pobedama davljenika OFK Beograda (na gostovanju Jagodini), Javora (kod kuće protiv Vojvodine) i Radničkog iz Kragujevca (na gostovanju Čukaričkom) nije bilo nikakve “štele”, kako se to u narodu popularno kaže…
”Prvenstvo nam u poslednjih 15 godina nikad nije bilo zanimljivije, neizvesno je ko će biti šampion, ko će u evrokupove, ko će ispasti iz lige, i sad ja treba da vam odgovorim na budalaštine i kafanske priče?!”, oštro je započeo Terzić razgovor za Naše novine.

”Razumem da postoji nepoverenje, ali kreatorima tih teza, pa i vama novinarima poručujem, da napravite ozbiljnu analizu o dešavanjima u našem prvenstvu. Moram da kažem da sam veoma ponosan na dešavanja u Superligi, i ubeđen sam da imamo jedan od najpoštenijih i najneizvesnijih šampionata u Evropi. To vam potpisujem!”

Sve i da hoće, smatra Terzić, klubovi nisu u situaciji da dogovaraju ishode mečeva.
”Komuniciram svakodnevno sa predsednicima svih klubova, znam koliko su svima potrebni bodovi… Tenzija je velika, jer trenutno imperativ možda samo nemaju Novi Pazar, Spartak i Voždovac. Ostali i dalje traže bodove, i tu prosto nema prostora za dogovor.”

Jedna od utakmicu za koju se u javnosti sumnja da je nameštena je upravo ona u kojoj je Terzićev OFK Beograd savladao Jagodinu u gostima i osvojio tri boda koja mu mnogo znače u brobi za opstanak.
”Takvu utakmicu nisam video u svom životu, a znate koliko sam u fudbalu. Pre našeg vodećeg gola Jagodina je mogla da postigne četiri. Promašivali su, golman Zečević je imao dan… I recite vi meni kako to može da se režira? Druga bitna stvar: vi znate da je prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma, čovek koji je mnogo uložio u klub i kome fudbal služi za odličan marketing. Kao čovek koji je toliko uložio zašto bi on nama davao bodove da opstanemo u ligi?”

Posebno je Terzić ljut zbog insinuacija da je Čukarički “pustio” kragujevački Radnički na Banovom brdu.
”E to mi je najsmešnije. Prvi čovek Brđana Gale Obradović je jedan od najbogatijih Srba. Kako će onda neko njega da potkupi?”, pita se Terzić u Našim novinama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here