MN Press
Zvezdan Terzić

Crvena zvezda je u Razgradu savladala šampiona Bugarske na njegovom terenu u drugom kolu Lige Evrope. Dovoljno da generalni direktor Zvezdan Terzić konstatuje kako su se crveno-beli vratili ove jeseni u krem evropskog fudbala.

– Zvezda je ponovo evropski gigant, niže pobede u ozbiljnim evropskim takmičenjima i nalazi se na 39. mestu UEFA rang liste, što je najveći uspeh kluba u poslednjih 30 godina. Doneli smo srpskom fudbalu mnogo bodova i trenutno smo na 12 mestu u Evropi, što Srbiji od 2023. godine donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Naš cilj je da novim pobedama u narednom periodu donesemo Srbiji proboj na 11. poziciju, direktan plasman u Ligu šampiona i sigurnih 20 miliona evra svakog septembra – rekao je Terzić Tanjugu.

Prešli smo neverovatan put za ovih sedam godina, od mraka na stadionu do utakmica sa najvećim evropskim klubovima, dodao je on.

– Do pre par godina smo bili srećni da odigramo poneku prijateljsku međunarodnu utakmicu na našem stadionu. Sada možemo da se pohvalimo da smo u prethodnih pet sezona odigrali neverovatnih 70 zvaničnih evropskih utakmica. Evropa opet kao nekad sa velikim poštovanjem izgovara ime Crvene zvezde.

– Video sam da je armija Zvezdinih navijača od Kanade do Australije presrećna onim što smo postigli i onim što tek treba da usledi. Pokazali smo koliko kvalitetnih igrača imamo, jer ko god u datom trenutku ne može da bude u konkurenciji, imamo pravu zamenu i naravno razloga da uvek i protiv svakog verujemo u pobedu. Sve to je rezultat ukupnog poslovanja kluba u proteklih sedam godina – ističe Terzić.

Kako je naveo, činjenica da za ova tri meseca imamo više od 12.000 članova sa plaćenom članarinom takođe potvrduje da klub izuzetno uspešno radi.

– Svake nedelje ili svakog meseca otvorimo po jedan klub navijača pa smo i na tom polju sve jači. Mnogo je razloga za zadovoljstvo, a ono što je najvažnije puno razloga za optimizam u vremenu koje je pred nama i u duelima koji nas čekaju, što u Evropi, što u domaćem šampionatu. Još jednom, čestitam svim igračima i stručnom štabu na čelu sa našim Dekijem Stankovićem na fenomenalnim rezultatima, a našim vernim navijacima obećavamo još mnogo radosti. Crvena zvezda je opet velika u evropskim razmerama – zaključio je Terzić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime