Terzić: “Doveli smo 6 izvanrednih igrača, imena u KK Partizan mi ne znače mnogo”

0
MN Press

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, napravio je analizu urađenog tokom letnjeg priprema i analizirao pripreme kluba.

Crvena zvezda sezonu započinje u petak 16. jula kada će od 20 časova dočekati Vojvodinu na stadionu “Rajko Mitić”, a Terzića raduje povratak publike na stadion.

– Dočekali smo i taj dan da se publika vraća na stadion. Sa nestrpljenjem čekamo meč. Osećam kao da su se navijači uželeli utakmica i naše igre. Očekujem bar 25 hiljada ljudi, dobro smo se pojačali… Mnogo očekujem od naredne sezone i pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da nas podrže. Informacije koje sam dobio jutros kažu da prodaja ide neverovatno dobro, da se prevazilaze očekivanja. Na pravom smo putu, narod je zadovoljan onim što smo uradili. Mnogo se očekuje od nas i to nas čini srećnim i zadovoljnim.

Od ove sezone, FSS je doneo odluku da četiri strana fudbalera mogu da budu na terenu, a da neograničen broj igrača koji nema srpski pasoš može da sedi na klupi.

– Čekali smo tu odluku i ona je u potpunosti fudbalska. Krucijalno se ništa nije promenilo što se tiče zaštite srpskih igrača, jer će ih i dalje sedmorica biti na terenu. Ono što je bilo nelogično je da se broj stranaca na klupi ograničava. U ovakvoj situaciji, treneru Dejanu Stankoviću i ostalima je sada ostavljena mogućnost da imaju kvalitetnog stranca na klupi i da stranac menja stranca. Imali smo problema sa tim, jer je čest bio slučaj da imamo šest ili sedam stranih fudbalera, pa da trojica ostanu na tribinama. Nije to pozitivno delovalo na njih, pre svega sa psihološkog aspekta, jer je ispadalo kao da su višak, a nisu, već su to bili administrativni razlozi. Doneta je fudbalska odluka, a to utiče i na naše razmišljanje o prelaznom roku. Nije nam prioritet bio levi bek stranac, ali videćemo. Razgovarao sam sa Rodićem, želimo da on potpiše novi ugovor, to planiramo i sa Ivanićem, a već je urađeno sa trenerom Stankovićem i Kataijem. Oni su stub i kamen temeljac našeg kluba. Voleo bih da Rodić ostane do kraja karijere u našem klubu, jer smatram da tako domaćeg i kvalitetnog levog beka, sposobnog da igra u oba pravca – ne možemo da dovedemo. Videćemo za stranog levog beka, nije prioritet posle razgovora sa Rodićem.

Prezadovoljan je Terzić onim što je urađeno u prelaznom roku.

– Zaista sam prezadovoljan. Doveli smo šest izvanrednih igrača koji prave veliku razliku. Pre svega mislim na Dragovića koji je igrač vrhunske klase i ne pamtim kad je naš klub imao fudbalera koji standardno igra na Evropskom prvenstvu po 90 minuta i dolazi pravo odatle na trening Crvene zvezde. Igrač sa takvim rejtingom i CV-em dugo nije bio kod nas, a došao je bez obeštećenja. Doveli smo i Dionija koji ima 130 utakmica u izuzetno zahtevnoj i teškoj ligi kakva je francuska. On je pre nekoliko godina plaćen 10 miliona od strane Sent Etjena. Vratio se Krstičić koji je bio važan šraf u mašineriji našeg kluba kada smo ulazili u Ligu šampiona. Povratak Babića koji je mnogo napredovao kroz duele sa brzonogim fudbalerima u portugalskom prvenstvu. Tu je i mali Stanić, on je moje dete iz OFK Beograda koji je sticajem okolnosti otišao u Pančevo, dobro ga poznajem i igrač je kakvog će publika da voli. Može da odgovori najvišim zahtevima. Tu je i Ohi, to nam je izvanredan potez. Potpisali smo ga šest meseci ranije u skladu sa pravilnikom o statusu igrača i o tome obavestili Molde. Poslali smo im ponudu od 800 hiljada evra, ukoliko budu želeli da ga sad puste da dođe kod nas, ali nam nisu odgovorili, međutim to sada i nije aktuelno, jer imamo u ovom momentu Dionija, Pavkova, Krstovića koji se ozbiljno nametnuo na ovim pripremama i Lazetića koji će biti vanserijski igrač, ali mu treba još malo vremena da njegovo telo bude u stanju da izdrži ove napore. U svakom slučaju, ne isključujem mogućnost da nas Ohi pojača već ovog leta, ali pod našim uslovima.

Novinari su pitali Terzića šta misli o aktivnosti Partizana posledolaska Željka Obradovića. Terzić ističe da slabo prati košarku i da mu imena koje se pojavljuju u medijima ne znače mnogo.

– Ne znam šta bih rekao za ulaganja u KK Partizan, jer košarku zaista slabo pratim i ta imena koja se provlače kroz medije mi ništa ne znače. Pratim fudbal, Zvezdu, to tržište, Evropsko prvenstvo. Sanjam Zvezdu u Ligi šampiona ponovo – zaključio je Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here